söndag 27 januari 2013

Herregud // Enerverande // I skuggan av en världsnyhet

För en och en halv månad sedan fick Nerikes Allehanda ett exemplar av min bok med skiva, upplämnad av förlaget. Men den försvann visst, för att sedan dyka upp på avgående kulturchefens bord och försvinna igen. Alltså: Helger och personalbantning i all ära, men när en länsbo har ägnat fyra år åt att göra efterforskningar och kreativt skilda ett område som är relevant för hela länet, nämligen Kilsbergen, i en bok på över 500 bildrika sidor och med en nyinspelad cd-skiva med 18 medverkande på 15 instrument och 24 låtar, då kanske man kan samla ihop sig till en liten notis iallefall? Nej, istället slår man till med denna smaskiga nyhet och fantastiska, fängslande bild:

Och vem är nu denne "Toto-Bobby"? Jo, hör och häpna, det är tydligen en gammal medlem i avsomnade bandet Toto, som alltså förärar vår lilla stad med ett besök, i egen hög person. Men själv vet jag ju mången entusiast som hastat till brevlådan sedan förra året, i förhoppning om att få en glimt av sitt kära Kilsbergen och det roliga som nu faktiskt skett; att de blivit skildrade på ett annorlunda, nyskapande och färgrikt sätt. Suck. Och här och där står det att man ska komma in med tips. Höra av sig om det man vill läsa. Nej, låt oss istället hänge oss åt stora och viktiga fenomen från den stora vida världen. Toto. Gitarristen Steve Lucathers skötebarn. Jag var och såg hans band i LA för 20 år sedan, högerligen påverkad av diverse substanser (han, inte jag!!). Han hade någon slags sliskig porrnovell som han läste högt ur från scen. Det hela var rätt beklämmande. Själv tycker jag att jag har gjort en lång resa sedan dess, och framför allt har jag lärt mig, att det mest intressanta inte alltid finns någonstans där i fjärran, utan Här. Alldeles precis runt knuten, där vi är. Men i den lilla staden (eller rättare sagt; dess alldeles egna lokaltidning) har man visst blivit hemmablind. Och då missar man ju själva målet. Det som gör att man faktiskt har en unik roll och funktion att fylla, för dem som läser. Och för dem som lever och verkar i denna stad. Min nya strategi är således att knarka ner mig lite och göra come back med mitt tjejband från 80-talet. Från scenen kommer jag självklart läsa gamla sliskiga porrnoveller. Missa inte!!!! En Kulturgärning Av Rang. Kanske kan man rent av få en blänkare i NA?
(Bara för att jag skrev det här nu kommer det väl något i morgon som ett brev på posten...)

1 kommentar:

 1. Hej Pernilla!
  Har kulturdelen.com skrivit om din bok? Jag skulle gärna göra det annars!
  Kan du kontakta mig, jag har lite mer idéer som jag skulle vilja prata med dig om? Jag finns på facebook, och på min hemsida www.mjolkboa.dinstudio.se. Eller slå en signal på 070 3288739,
  Hälsningar!
  //Måna

  SvaraRadera