lördag 6 april 2013

Lättnaden på andra sidan stormen... // Seg som ljungen

Jaha, då har man överlevt ännu en virvelvind, tornado, eller vad det ska kallas. En vecka utan dess like, med tusen kontakter, skrivelser, nödmöte i sista sekund och så iväg med en avgörande ansökan för en underbar framtid det närmaste året... Ja, altså pengar till den :) Seg som ljungen är man ju, tänkte jag på. Jag har kämpat med detta upplägg i flera år, känns det som (lite oklart när det började) och de flesta hade väl gett upp för länge sen. Men jag har klamrat mig fast vid drömmen med härdiga ljungrötter, och lyst med mina små blommor så gott jag förmått...
Kanske kan det ändå bli utdelning av allt detta, tillslut.Mycket fint har man fått höra under resans gång. Vad du är duktig, och vi är imponerade, men sedan har det ändå inte lett till någonting. Man blir tom och utpumpad och besviken, men så tar man tag med sina ljungkrypargrenar igen och inser att än har man inte gett upp. Men det är bara de som tittar riktigt nära, som ser vem man egentligen är. Vad man har att ge.

Bilden föreställer ljung, efter regn, i hemskogen. Så känner jag mig nu. Renad. Lättad. Löftesrik.Här, ännu ett Karlslundsmotiv från vår promenad härom dan. Ja, jag har räfsat löv också! Andats.

Min tid nu: Landa ¤ Vårda ¤ Vila ¤ Vara

Snöishjärtat i bäcken utanför mitt fönster.... Skapande ger också återhämtning :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar