måndag 27 maj 2013

Härliga Hallagården i försommartid!

Ja, så fick jag ta plats på det rymliga loftet ovanför Hallagårdens café i den vackra, välbevarade bergsmansbyn, Lekhyttan. Fullsatt blev det, och moderskapets alla svårigheter i bergen blev temat, med tappra ensamma mammor och så kallade oäkta barn. Besjöngs gjorde dom också, och det fälldes någon tår...


Sedan följde vis- och kulningskurs för några medan vi andra spred ut oss i "spelstuga" och kring fikaborden på tunet i försommarsolens väna väder. Regnet dröjde vänligen tills vi for... Spelmannen Pehr Falkenström med Hélène har en fin tradition; varje Mors dag tar de med hans mor på en trevlig utflykt. Något att ta efter för andra! Den uppmärksamme kanske ser en gipsad hand...?

Den gode mjölkbonden har en trilskande kviga att tacka för detta; ett brutet finger vid infösning i transport till sommarbete har nu åtgärdats med tre stift - på stråkhanden, märk väl. Men dramatiskt blev det! Då ingen kunde uppbådas för mjölkning vid olycksdagen tog han två ipren och vred rätt fringret (som stod åt fel håll), mjölkade och for sedan in till lasarettet. Dock blir det ingen Hinspolska för Falkenström vid årets Ransäterstämma, där jag behövt honom och några till för min sångversion; Fullbordan. Funderar istället på att finflöjtande Hélène Nevers skall få framföra en egen låt med Freddy... (hon är ju med på en annan...) Vi får se! Ransäterrep tisdag morgon och strängrep på söndag.
Här tv är det nyckelharpa som trakteras.


Allt brukar
falla på plats
och bli till
det bästa
Så också nu!
Det litar
jag på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar