onsdag 22 maj 2013

Skogens drottning med lillprins // Getdalen, Kilsbergen

Vad är det här? undrar ni. Det är inte bara den lutande smedjan i Getdalen. Inte bara vitsippor. Nej, en drottning lurar i snåren. Skogens egen Hennes Majestät. Tittar man noga, så ser man henne.

Annars har jag hjälpt till med förstoring :) Susade hemåt från bergen härom veckan, då en stor ståtlig Älgmadam stod och lustbetade på det enorma vitspippsfältet just intill vägen. Stannade. Avnjöt. Tog många kort. Nöjd och glad. Så plötsligt kom något farande över ängen i fullt språng. Hennes fjolårskalv (se nedan). Mamma hade försvunnit och då gällde det att hänga med! Smsade så klart och skröt för den kvarvarande pojkvännen, som strax kunde kontra med att det stått en älg prick utanför stugan och betat i typ 20 minuter... Vi hade inte sett röken av dem på flera månader, så detta får väl sägas vara ettt dubbelgott tecken :)
Smedjan i Getdalen har jag försökt göra myndigheterna uppmärksam på, då den redan är hårt åtgången av stora fordon som kört in i och knycklat till taket på flera ställen. Smedjorna smyckade ju nejden något enormt förr, så jag tycker man bör ta vara på dem som finns kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar