torsdag 8 augusti 2013

Kusin Sundin driver Fotogalleri! // Ett eko av min far


Härom dagen när jag skulle till bokförlagets nya lokaler och hämta fina färgutskrifter för affischering inför min UPPLEV KILSBERGSKANTEN-KONSERT i Hidinge kyrka nästa lördag, tyckte jag mig se ett längre hårsvall och likaledes svallande skägg sticka ut ur ett prång. Ja - "sticka ut" i dubbel bemärkelse. Lägg på ett antal kilon och färga behåringen rödbrun samt minska längd på både hår och skägg (dock ansenligt) och plussa på ett antal år, så har ni min far. Alltid roligt att stöta ihop med kusin Thomas, en rese just som min far och Hälsingefarfar i Vikingaproportion, men det kan gå många år emellan dessa ihopstötningar och man vet aldrig riktigt var och när dom sker. Och så står man där och stirrar på sin egen far - hela ansiktet, det högresta och grovhuggna, näsa och ögonbryn och allt det man inte sett på 20 år i levande livet - min far dog när jag var 22 och gick på sångskola i LA. Hans ende bror dog som ung, men hann föröka sig, varför det än idag finns en levande själ som liksom ingen annan påminner mig om min far. Fotot har de gemensamt; pappa både fotade och skrev för många tidningar, och Thomas är media- och fotolärare samt fotograferar så klart själv. Dock var han redan stor när jag hade mjölktandsglugg och såg då exakt likadan ut som nu, på någe vis.

Som alltid kan du KLICKA PÅ BILDEN för att se i STÖRRE STORLEK..
Här, nära Göthmars gamla begravningsbyrå, har han med en fotografkollega och konstkritiker öppnat ett Fotogalleri, som visserligen är sommarstängt men icke desto mindre har en förstoring i skyltfönstret som vittnar om lokalens syfte och själ. Ett härligt initiativ! Han var där för å snickra å dona lite, och jag fick knäppa en bild med mobilen som bevis för släkten. Många varma timmar och planschuppsättarkilometrar senare fick jag lust att greja lite med det enkla fotot och föra galleristen lite närmre objektet. Det är inte hans verk i fönstret, men galleriet är hans och kollegornas skapelse. Black Door Gallery: www.blackdoorgallery.se Vi spanade på farfar som bärgar hö i min bok och jag presenterade vår gemensamme farfars morfar Olof från Djupdal som var klok gubbe, och som finns med. Tur man visar sig i stan ibland, och springer på både nutiden och dåtiden i oväntat välbekant skepnad!

Havererad kamera  ( 2007 - 2013 )
   F R I D   Ö V E R   D E S S   M I N N E   
Min Mats tror inte på spöken och spökerier, men någe märkligt var det med rökstugan i Rikkenstorp, för därinne började min kamera plötsligt bara ta bilder i LILA!!! Inte min älsklingsfärg - om det ändå vore lite blåtonat eller så. Men nä. Knall-lila. Utan att någon inställning ändrats. Blir väl till att köpa en ny kamera, och tills dess är det MOBILBILDER som gäller här på bloggen! (Men lite cool bild; ställde mina skor ovanför näverskorna som var placerade i trätrappen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar