torsdag 15 augusti 2013

R E K L A M // R A D I O : P 4 // Längtan till bergen...


På sistone har jag spridit budskapet om min förestående konsert över nejderna... Lager på lager av reklam - tänk om dessa pelare skulle ljuda av alla de (o)läten de utlovade konsterterna ruvar på?!...
Härom dagen satt jag fastkedjad och slavade vid min dator... som det kändes; ute var sol och lätta moln, en välsignelsens dag i en regnperiod som heter duga, och täta rapporter från bergen kom, det var så trevligt och skönt och helt plötsligt kände jag att NEJ - där vill jag vara!!! Jag packade helt enkelt med mig mitt lilla låtkontor, ordnade lite med barntillsynen och susade iväg. Inom en dryg halvtimme hade jag bytt mitt belamrade skrivbord mot torparvännens rustika timrade bord med bänk nere vid sjön och hade DENNA utsikt! Bilden knäppte jag när jag satt där och tackade mig själv för denna ingivelse. Denna utbrytelse. En stund med torparvännen är väd så mycket, och jag fick bilder som för mig är overderliga. Fånga dagen! Och livsbehagen :) Det gjorde jag.

Hemma vid stugan hade mjölkörten ändrat skepnad och intagit sin mest ulliga form. Tid att ta farväl av den färgrika vildblommehäcken som skärmat av fallet (ord för hygge i bergen) och rishögarna som skördarna lämnat kvar. Solen värmde... Maten var god... Kärleken lever... Andas... Är till.


Och runt om hänger de små konstverk som viskar och lockar; vid Kvistbro kyrka (ovan), vid vägskäl och byaanslagstavlor, på ICA i Fjugesta och vid Mjölklboa i Mullhyttan (nedan) å gud vet var; Kom till Hidinge Nya kyrka nu på lördag! ropar de, medan jag förbereder, väver låtar och tal och tankar och stämningar. Samt infinner mig i en radiostudio...

...där producent Madde möter upp och språkar en stund, innan portarna till Arne Holmbergs eternäste slås upp och jag får ta plats på höga kringrullande stolar invid en av alla mikrofoner. Det gäller min Kilsbergsbok. Musiken. Historierna. Konserten. Och Arne har fastnat för det där med Indianerna. Vill gärna spela första filmiska stämningsspåret; Blånande berg...

...och så är vi igång. En vindlande färd mellan frågor och tankar och spontana krokar man aldrig riktigt i förväg kan vänta. Det kändes bra. Jag som inför sändning och omnämnande av helgens konsert ringt och fått lära mig att min underbara franskfödde flöjtspelerskas efternamn uttalas Nevööö hann inte ta den bollen för den studsade iväg på volly direkt ur programledarens mun. Ingen större black out i Pernillahuvudet iaf :) Trevligare radioröst får man leta efter! (å då mena ja ju Arne, inte mej)

 T a c k   f ö r   e t t   h ä r l i g t   i n s l a g ! 

De lägger inom kort upp en egen länk med bild på Boulevards hemsida som jag självfallet kommer lägga upp här på bloggen, men är någon nyfiken redan nu kan ni klicka nedan och hoppa fram till ca 54.40 (om ni inte vill avnjuta Miriam Bryants härliga låt som kommer innan mig förstås...)
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/237847?programid=507
Innan dess berättar visserligen Kalle Moraeus lite över telefon och efteråt hade Madde en hemsk surströmmingpremiär på innergården som jag gladerligen undvek att bli inbjuden till :-P Phu!!
Nu; Mot Kilsbergen!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar