lördag 14 december 2013

Adventsfika och Pernillasång när Gårdsjötorp smyginvigs! Förgyll din julklappssäck med en klapp som värmer länge!Många har väntat och undrat. Det har varit på gång men skjutits fram, och nu hann vintern före invigningen. Men invigning blir det ändå, inför den Riktiga, större, som lär ska komma i vår. Jag talar om Gårdsjötorp, som kommunen har köpt in och ägnat mycket tid och kraft åt. Resultatet kan man beskåda nu på söndag, då man officiellt slår upp portarna för första gången. Detta för att visa vilka möjligheter som finns, med stugbokning och övernattning för friluftsälskare och skidåkare, kan jag tänka. Och nu blev det klart att jag själv kommer delta med lite Kilsbergssång och någon vintrig Dan Anderssonhymn! Detta Kilsbergstorp ligger ju inte långt från mitt kära Lisselängen, men den forna vägen däremellan är inte farbar idag, varför man får ta en ordentlig lov över slätten för att komma dit. Frösvidal, mellan Garphyttan och Närkes Kil, är inkörsporten uppåt. Alla som hittar fram bjuds på adventsfika :)


Bilden tog jag vid hembygdsgården i Frötorp - Lilla går´n, som Kils hembygdsförening sköter om.Jag har min bok Blå Bergens Sång med CD i folkton till försäljning, som du kan få signerad och fint inslagen till jul om så önskas! Med denna som sällskap kan mången dunkel vinterdag och kväll förflyta, när du får följa mig på Upptäcktsfärd i tid och rum i Kilsbergen.

2 kommentarer:

  1. Hej, det var roligt att läsa dina inlägg om Gårdsjötorp. Mitt intresse ligger i att Jonas Svensson som var torpare där 1831-1874 var min farfarsfarfarfar. Jag får försöka besöka stugan någonting under sommaren :-)
    Hälsningar, Bosse Pettersson, Stockholm

    SvaraRadera
  2. Hej Bosse, kul att du tittade in! Du kan hålla utkik på min blogg för jag lär väl "lägga ut" om det händer något särskilt vid Gårdsjötorp i sommar som du kan försöka "tajma in". Ha det gott!

    SvaraRadera