tisdag 1 juli 2014

Sommarhälsningar från bergen // Juniregn och älgko

Lite blandat blir det när jag nedkommit från bergen och alla de turer på håll och nära som det blev, mellan tiotimmarssorterandet bland alla vallristarpappar och lite anant smått och gott. Gott var framför allt Noraglass :) Årets första. Ett av alla tråkvädersinslag man kan unna sig... Dagar av regn, men samvaro och nytta och vila och nöje. Torparvännen på besök, hundpromenad längs Ramsjön, lunch i Gyttorp, besök hos släktforskarfantasten Britt-Marie i Nora, älgbesök fick vi inpå knuten, prästkragarna blommar i klungor, jag slog med lite och letade bortkommen ristad sten och vet inte allt. Ändå rätt så lugnt. Bortsett från alla ettriga knott!!!
:( :( :(

Ett supermyggmedel möjliggjorde en dag vid "syndastenarna" som jag kallar dem, där jag testade en tanke, så man får mörker och släpljus och slipper vara ensam i spökskogen på natten. Funkade bra!


Suck. En hel dags sorterande och det var bara alla "lösblad". Nu väntar lika mycket i diverse anteckningsblock. För att inte tala om allt det som finns i datorn, som ska dras ut och hamna på sin rätta plats inför min lilla härliga slutrapport. Hujj!

Tillbaka till älgbesöket. Det var en ärevördig älgko, som med ålderns rätt fått en "black" färg, dvs ljus. Länge stod hon och bligade på oss, medan torparvännen muttrade om sin bössa. Så sprang hon till skogs med långa kliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar