lördag 14 februari 2015

Alla Hjärtans Vallristningar // PERNILLALAND // En glimt...

Denna dag sitter jag som så många andra dagar och drömmer mig fram till det som ska visas. Först måste det visa sig för mig. Med Drömmer menar jag att jag arbetar mig fram, men att jag har intuitionen och konstnärssinnet inkopplat, det är tunna tunna silkestrådar som löper mellan tid och rum, genom historien, i dödboken och husförhören och det som potatismjölet trollar fram. Det, och mina knep... Det är alla hjärtans dag och jag får glädjas av hjärtans lust, att detta är mitt arbete, och likaså mitt kall. Jag ger er en liten glimt. Det kommer... mycket, som får visa sig, enligt planer som nu formas... Jag har umgåtts med dem nu. Följt i deras spår. Både i hällarna och i kyrkböckerna. I markerna och i tankarna. Genom att skriva in text och gestalta, färglägga, kan man avkoda en hel liten värld. Många kärlekar, som man förstår att det handlar om, om man först förstått hur intialerna är uppbyggda och det som de därmed kan berätta. Avslöja. Så; en liten kärleksblinkning i all vänskaplighet till Dig som kom in i mitt Pernillaland för en Pernillastund just idag =)
Det här är vad jag hålls med, bland mycket annat, medan snön ligger meterdjup över bergen. Det är mycket som väntar... Så Fantastiskt det ska bli! En liten bit i taget, väver jag denna väv. Färdigställer en dröm. Fångar upp något som började som en tanke och känsla som blev till handling hos en medmänniska för bortåt 300 år sedan. Vad finns kvar, 300 år från nu? Det vill jag vara med och bidra till. Att kulturarvet får leva och historien i våra marker träder fram.

Not: Blomstren är ej fullständigt dokumenterade ännu. Jag använder flera metoder. Det är en process. När hällar ristas blir spåren ljusa, men detta tonar med tiden bort. Färgläggning här anv i pedagogiskt syfte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar