lördag 3 februari 2018

Jag drar!

...kan jag känna.
Slå upp fjöset!
Ut ur mörkret.
Kosläpp!
Drar vart jag vill.
Ut på gröna ängder.
Bort från allt.
Tar dagen som den kommer. Om den kommer.
Jag kommer.
Eller inte.
Dit ni tror.
Eller ej.
Tre årtiondens sommarlov, utan vinter alls. Alla bilar startar och går som dom ska. Dom har rent av besiktat sig själva. Faktiskt så dom rullar och går livet ut. Försäkrade och allt. Jobbet är klart, fick dubblad lön efter gårdagens möte med chefen och kontrakt fram tills pension. Helst vill de att jag jobbar på distans på vintern, från valfritt drömhus i lagom varma nejder. Nej nu glömde jag ju att det är 3 årtiondens sommar som väntar.


Ibland kan man verkligen tröttna och förtvivla över sakernas tillstånd. Särskilt de man själv ej kan påverka eller har valt. Då får man dyka ned i några hundra levande bilder och inspelningar från fäbodvistelser i Norra Dalarna i somras. Dagar, människor och miljöer som där och då var fantastiska och högt värderade, men som så här i efterhand framstår som helt förbluffande märkvärdiga. Hur gick det ens TILL??? Har det liksom hänt? Finns det här, här på krångeljorden??

Kanske är det Dit man får dra. Där minnet är Gott!
Till de dagar och stunder man vill Vara i. Vila i. Välja. I minnet. Tills de nya kommer...


Foto: Korna släpps för skogsbete vid Foskdalsvallens fäbod, Fjätervålen, Dalarna, augusti 2017

2 kommentarer:

  1. Jag längtar också ❤️ Men du får komma och hälsa på i sommar:) Ska vara på foskdalsvallen minst en månad:D Mvh Pigan lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh! Härligt för dig!! Och dom :) Ja det vore välsignat att ta sig upp. Då ska jag pricka in en tid som ej är efter evig regnperiod, så får man uppleva "heaföskdaln" utan gyttjebad all over! :P Då blir det ÄNNU mera mindfulness. Minus utspilld mjölk i bilen och kattsand. O kolla om barna minns skogaråas kruxiga getlockarlåt. Ha det så gott så länge!

      Radera