fredag 26 augusti 2011

200 danssteg på ängen :)


Glimt av denna fredagkväll. Klicka på bilden nedan så kan du vandra längs stenmuren i tanken...

Yes! För 16 dagar sedan öppnade jag försiktigt och lite blygt blog-grinden på glänt, och strax därpå var det fritt fram för fler att stiga på. Nu får vi fira 200 besök i detta lilla Pernilla-land! Tack alla, som tittat in och tagit del av mitt knåpande här :) Jag skrev att det kanske skulle bli sång och musik - så då tar vi väl den här http://www.youtube.com/watch?v=y8tM-U4c5PM som jag gick och sjöng på ikväll bland de grönskande bergen - efter en vandring till det ståtliga vattenfallet vid namn Höga forsen, med en hemlig kavaljer :p (inte så hemlig för er som vet var jag brukar hållas). 
L y c k l i g . Tranan på mossen, råbocken vid Getdalen - alla var vi nog rätt så nöjda med livet just ikväll... Du får gärna sprida bloggen vidare om du känner någon som du tror kan finna något av värde här  ¤ Ha en härlig sommarhelg! Och lyssna och njut av den vackra Duvemåla hage :)
Som Karl-Oskar tar sig till Kristina i sångens hage, gläds jag att Ni har letat er fram till Min lilla äng!

3 kommentarer:

 1. Sjungande, skrivande....
  Men när du får behov av vilddans låt Wimme och Hedningarna leda dej ut till.... ja vad vet jag.
  Låten heter Návdi/Fasa och är spår 2 på albumet Hippjokk.

  http://www.youtube.com/watch?v=2NlXrZHuwHU&playnext=1&list=PLA32EC1856A10BED9

  Kram/ Gamle Grå

  SvaraRadera
 2. Jammen DEN ja! Den är ju en favorit! Visste bara inte vad den hette. Undrar om Anders dragit med Wimme in i Fasaskogen? Så det var denna ni lyssnade på i 10 timmar på väg till Sapmi och Laila Spik? Men musikalisk påverkan av medvetandetillståndet faller väl inte under rattonykterhet, antar jag. Här några "Hedniska" tips tillbaka: Veli (Karelia Visa), Gorrlaus (Trä), Viktorin, Chicago och Aivoton (Kaksi!),Vettoi (Hedningarna), Tuuli/wind (Folkmusik i förändring, W är med) och så framför allt; diskoversionen av Kruspolska! Har ej lyssnat in mig på allt, men saknar en uråldersaktig instrumental låt jag alltid lyssnade på när jag åkte från kolmilan i bergen, den finns bara på någon samlingsskiva tror jag, div artister. Årsringar... "Vals i fel dur" borde väl förresten platsa på Pridefestivalen?

  SvaraRadera
 3. Vilken underbart magisk äng! Kram och Tack för idag.

  SvaraRadera