torsdag 22 december 2011

Pepparkakshuset rivningshotat!

Det var nog lite VÄL optimistiskt att trolla ihop pepparkakshuset med karameller ända upp till nock en hel vecka före jul. Som en frestande hägring har det prövat vår karaktär, och för den som tittar noga är det liksom mer som en kuliss kvar... Någon eller några har helt enkelt huggit in i förtid!! Så nu gällde det att gå till motangrepp innan allt som återstod till julafton var ruiner. Därför dekorerades idag många pepparkakor med glasyr och karameller, som man FICK äta. Några fick till och med bli julgåvor med rosett :) Goda gåvor - dock ej skapade enkom av godhet. Snarare svaghet :p Fördelen med denna pepparkaksmängd är att mitt barn kommer bli snäll som ett lamm.

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Sist drar jag helt otippat till med ett litet Husmorstips! Även om det nu inte är JAG som gett ut julkokboken Pernillas jul, som glänste med röda bokstäver och myspys i alla hörn, när jag letade ny kalender i bokbutiken härom dagen... Altså det här är ett mikrotips om man vill få lite julkänsla utan att baka ihjäl sig. Till och med den värsta Ungkarlen klarar av det! Och barn också förståss, även de allra minsta. Upptäckte nämligen när vi dekorerade pepparkakshuset med bl a mandelbiskvier att detta var en delikat kombo! Således föddes dessa små ätbara julstjärnor, med köpekakor, glasyr och den lilla toppen uppå. Sött å gott!

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar