torsdag 10 maj 2012

Famntag / att hitta den Rätta / Förhållande i balans

Ja, denna bild väcker många tankar för en filosoferande djuping som jag - bortsett från det där uppenbara med att kyssa en groda och vänta sig finna en prins. Inträffar ytterst sällan, får jag påpeka. Sedan tanken på närhet och kroppskontakt; för grodorna är det inga problem, det är bara att ta för sig när tiden är inne. Som människa kan man ju inte gärna plaska i väg till närmaste vattensamling och kasta sig över första bästa exemplar av det motsatta könet, hur okomplicerat ett sådant upplägg än syntes vara. Och så är det det där symboliska, som bilden väcker. Minnet av en relation, där den lille mansfiguren liksom kröp upp på ryggen och tänkte sig att bara hänga med, utgå från den jordiska kvinnans styrka och förmåga att navigiera sig i världen. Men allvarligt talat; skall man behöva BÄRA sina friare till paradiset, sagolandet, vattensamlingen där det Underbara kan få ske? Näe. Då skuttar man hellre ensam i frihet!

2 kommentarer:

  1. Bilden visar väl en padda(or) (Bufo bufo)!? Hur som helst en amphibie! Det viktigaste är ju den trevliga texten att läsa,som alltid...........mvh Mats

    SvaraRadera
  2. Uj vilka belästa läsare jag har! Med latin och allt. Är ingen fältbiolog, dock en fältfilosof ;)Liksom de där varelserna hämningslöst klumpar i hop sig i parningstid (eller vad det heter, se tidigare osmaklig bild) klumpar jag ihop dem under begreppet groddjur, och hoppas de ej tar illa upp. På den amorösa - om än föga romantiska - fronten har de iallafall sitt "på det trorra"!

    SvaraRadera