torsdag 21 februari 2013

Bokleverans till Östra Granhammars Gård

Tog "bokbilen" ut över nejderna, för att sprida mitt Kilsbergsverk på vår vackra landsbygd, efter en lång kall solpromenad vid Karlslund, med de blånande bergen som en snöströdd rand i fjärran.

Östra Granhammars gård ligger bortåt Vintrosabygden, med böljande vackert landskap och än mer hänförande Kilsbergsvy.
Här hölls allas vår Ernst och rusta ett gammalt stall till en gårdsbutik med café under en sommar, hos ett par som föder upp får och Fjällkor, samt tillverkar produkter av dessa.

I butiken, Ostbiten, kan man köpa färska frukostägg eller mångahanda egentillverkade ostar, bland mycket annat. Även en och annan godbit finns, samt böcker om landsbygd och naturliv. Här finns nu även min Kilsbergsbok till försäljning, från och med idag! :) 



Det gamla stallet har byggts på med en rymlig övervåning / loft där det är musikcafé och hantverkskurser med mera.






Överallt syns tecken på denna kärlek till kor. Och fåren förståss, som nu har börjat lamma. Det är krusig ull i var och varannan vrå - till och med en gunghäst i form av ett hårigt får!








Platsen är ett puoulärt och trevligt utflyktsmål de dagar man har öppet i butik och café. Gårdens djur skall dock skötas dagligen, med allt vad det innebär, av mjölkning, klippning, förädling..

Här syns den pampiga ingången till loftet, där nu folk istället för fä eller hölass tar sig in. Alldeles till vänster och där bakom döljer sig de blånande bergens rand...




Jag har gjort min bokleverans och smakat på en av Karins goda hembakta kakor och så bär det hemåt. Imorgon fortsätter "bokbilen" ut på landet. Denna gång till Tysslingesjöns strand... På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar