måndag 22 april 2013

Rivieran på låtsas vs torparvännens vrå // I fint sällskap

Tror ni mig om jag säger att bilden ovan är tagen i Närke igår? På ett seniorboende närmare bestämt, mellan Karlslundskogen och Längbro kyrka (eller kyrkogården, som många påpekar). I äldre tider HADE man faktiskt ofta fattigstugorna nära kyrkogården, så det blev nära och bra när den sista färden väntade. Men detta är väl så långt ifrån någon forna fattigstuga man kan tänka sig...

Vi har en god vän som har skaffat lägenhet i den sk Bovieran, med den gigantiska inglasade innergården där prunkande bananträd med spirande klasar skjuter i höjden, mellan vattenfall och boullbana och sittgrupper i grönskande vrår. Det skvalar och porlar, fast våren är där utanför. Här inne plockas fikon, citroner och lite av varje. Och hit var jag inbjuden igår för att berätta och sjunga om det forna Kilsbergslivet. Kontrasterna kunde inte vara större... Här skulle jag gärna krypa upp med en bok någon stund ibland - men visst trivs jag bättre hos torparvännen i solvrån, vid den grånande väggen med utsikt över slåtterängarna och kringelkrokasjön!


Samma dag fick jag denna tidning av en annan god vän, som upptäckt en annons om min Kilsbergsbok minsann! Tidningen heter Minnenas Journal och säljs över hela landet. I fint sällskap är jag; Dalkulleboken och så det gamla brödraparet Erik & Sigvard många lärt känna i TV-rutan - och så Blå Bergens Sång (som blir billigare om man köper direkt av mig då frakt tillkommer.) På omslaget glittrar Abba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar