söndag 19 januari 2014

Musikalisk Härlighet!! // Good Harvest till Örebro 31 jan!!

Foto taget med blixt genom fönstret till Scandic Grand Hotel, scénen Verandan på Folk at Heart

Befann du dig som jag på Fok at heart
i Örebro i början av januari kan du inte ha undgått att upptäcka den bubblande Faluduon Good Harvest, som redan visar på musikaliska höjder, finlir och stämning, i dubbel bemärkelse; sköna låtar med feeling och story, och stämsång så förvillande vacker att man inte alltid vet hur broderistygnen går över tonslingorna. Men de sitter, de växer, de sväller och smyger sig ner i präriegräset och vajjar lojjt i vinden, för att blossa upp och spira i stjärnfall och gnistrande starka refränger. Ungefär så. Man kan se och höra själv när de kommer tillbaka till vår stad på releaseturne (EP-omslaget ser du här till vänster).


31 januari (OBS! Inte 30:e som det stått i NA) intar de scenen på East West Sushi kl 22.00. 100 kr i entré och alla är välkomna, hälsar tjejerna. Detta torde betyda att man räknar med att alla som trängdes på duons populära programpunkter i värmen på showcasefestivalen här skall få plats och avnjuta en hel konsert. Detta på Engelbrektsgatan 8, mitt emot slottet i centrala Örebro.På hemsidan kan du njuta av några spår! Allt är ju fagert och vasst men lyssna på Sugar; Bring your horses home - Let them run and Sing their heartfelt song... Hur kan man sjunga det trovärdigt i levande tonlandskap? Good harvest kan. Sitter stadigt i sadeln. Varje låt är som en liten resa, med vida horisonter. Man vill bara följa med :)


Pssst! Tjejerna spelade visst inpå sena nattkvisten på Live at Heart, men det hindrade inte att de kravlade sig upp i ottan för att infinna sig på ett äldreboende i staden, med konsert kl 9. Detta för att finansiera sin medverkan i FAH inkl resa och hotell. En lyckostund för dessa gamlingar tänker jag - och hoppas att det kan vankas sådan högklassig musik när man själv sitter där en dag... Fast då är väl risken att det blir trestämmigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar