fredag 30 maj 2014

T Y S S L I N G E D A G E N // Saras Sagostygn

Migränen vek hädan och jag fick ge mig av, mot grönskande försommarnejder utmed Kilsbergskanten, där Tysslingedagen lockade med närodlad kreativitet i varje vrå. Min kompis kompis hade modevisning i det stora vackra gjuthuset i Latorp. Där hade hon vuxit upp i kollektiv från 5 års ålder, och så återvänt i en annan epok där det blivit bostadsrättsförening med gemensamma utrymmen där visningen hölls. Foton ovan: ett kort jag köpte, samt något du kommer få se längre fram... 
Konceptet är att redesigna gamla kläder, gardiner, dukar och sängkläder som får nytt liv i sagostygn-Saras hand, samt de kvinnor hon leder i skapandets tyglandskap . Detta på ett både smakfullt och förvånande sätt.
I juli öppnas butik och ateljé i Wadköping! INFO: sarahillersberg.com

Kreationer som den här ovan skapas också till lokal revy och teateruppsättningar. Interiör och rabatt utanför.

Modevisning kl 12, 14 och 16 stod på schemat och vi prickade in den sista, efter ett litet besök vid det fina gamla torpet lite längre bort i Latorp där kommunen har renoverat samt restaurerat marker/kulturlandskap.
Här på bilden kan man nästan tro att det här var själva catwalken, men så var inte fallet. Nej, det var i husets allrum, tillika yogarum, och modellerna var från mini till vuxen i ett precis lagom fullsatt rum. Catwalk på trasmattor är ett mode som inte riktigt hunnit fram till Milano och Stockholm, men det kanske kommer...

Gardiner blir till kläder, men i fönstret hängde några som hittills kommit undan :)


Kläder för stora och små - och för de små fanns även helt bedårande käpphästar där gamla gardiner blivit huvud och man och själva gardinstången käpp! Vore jag inte 40+ skulle jag ha köpt den turkosa här nedan.
Anna och Jenny botaniserar bland små och stora konstverk sedan den sista kreationen svept ut ur portalen
Det finns väl FÅ catwalks där man faktiskt kan förvänta sig att just en katt kommer spatserande med svansen i vädret! Här hade ingen blivit förvånad :)
Men nu stänger vi de vackra dörrarna bakom oss och beger oss i tanken åter till Skölds torp lite längre bort...


För hur var det nu med där lilla mysteriet inledningsvis... Den där träådrade bilden... Jo, här ser ni en lite större bit av motivet. Kan ni se? Alltså om ni bortser från den människolika gestalten med svallande hår och en ovanligt rund haka! Det är två stycken mycket originella träbänkar/picnicbord som kommunen ställde dit dagen innan. Sittbrädena är formade som stammen de kom ur. Ädellövträ ska det viss va.Snart förstod vi att den lilla fårskocken man tagit dit dagen till ära fick se sig brädade av den fina träbänkkonstruktionen, som alla frågade om. Så fantastiskt fint! Annars kan här rekommenderas ett strövtåg längs Vinteråsens lummig stråk, där nyutslagen akvileja och midsommarblomster bugar längs din stig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar