onsdag 17 februari 2016

Goda tecken // Den Vita Älgen: Trygghet, Stolthet, Självkarhet
En del av mig lever i det indianska. I många år genom inlevelse och kunskapstörst, och sedan genom många resor och även genom att leva under ett år hos en indianstam i Kanada. Tyvärr har jag dragit på mig all deras vidskeplighet, vad gäller varslande tecken - men desto mer får man ta till sig de GODA tecknena! En vit buffel är något av det heligaste som finns hos indianerna. En sådan födsel skapar hopp och ger kraft åt mängder av människor. I Sverige har vi den vita Älgen. Också den, något av en raritet och högt hållen av många. Att möta en sådan är en Stor Lycka får man förstå. Här har en norsk naturfotograf följt en välväxt manlig individ under ett år på hemlig "ort". Filmklippet hittar du på länken nedan.
Detta med att sticka ut och vara lite annorlunda har sina faror, man blir ett lättare byte i viss mån, men är som sagt värdefull just för sin egenhet och särskiljning från det gängse, från "normen". Så kan det också vara med oss människor. Är man lite annorlunda är det ofta tufft, men man kan också bli desto mer uppskattad av dem som förstår att se något Unikt och Värdefullt när det träder fram :) Kanske valde man inte att födas som "vit" eller "annorlunda". Men som dom säger i Värmland;
  'En får va som 'en ä' när 'en inte blev som 'en skulle!
Det är Det som är konsten. Älg-"medicin" (dvs älgens särskilda kraft och egenskaper som den symboliserar) handlar också just om att bära upp sig själv med värdighet, bära sin kunskap och sin "krona" med självklarhet och trygghet i sitt eget varande. Det man står för och kan bidra med. Att Stolt vandra sin egen Livsväg.
Filmlänkhttp://www.expressen.se/tv/omtalat/naturfotograf-fangade-det-ovanliga-i-de-svenska-skogarna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar