torsdag 23 juni 2016

Miniatyrterrorister och Happy Midsommar

Mina armar är en dansbana och landningsbana för miljoners trilliarder knott. Eller "knött-jeevlar", som Torparvännen säger. Armar, under hakan, ansikte och MAGE... Finns det NÅGON yta de inte har invaderat och kli-i-fierat?!? Han har slutat bry sig om dom för länge sen. Kanske inte ens börjat nån gång. Veckorna kring midsommar får man skylla sig själv om man är idiotisk nog att få för sig att vistas utomhus i bergen i någon stillsammare form. Men jag kan ju liksom inte låta bli, nu när utesäsongen äntligen gjort sitt intåg i Kulturarvsprojektet och så mycket finns att göra. Helst tidigt på dagen, och helst i lite bris. Men det skiter jag ju i, som det heter på (o)ren svenska. Däremot kan man inte ligga stilla och pillra med en RISTNING dessa tider (pillra och pillra, det är uppföljning av avlavande etanolbehandling och testmålningar mm mm). Inte en chans. Och inga myggmedel hjälper.
Var bara tvungen att få ur mig lite. Men Glad Midsommar för all del! Min tillbringas i Kilsbergen. Med knött-jeevlarna istället för små grodorna, och med mig själv som den ofrivilliga stången de dansar ikring. Dom är minsann inte lustiga att se! Om man nu ens kan se dom, miniatyrterrorister som dom är. Men UTE ska man va!!


Bild: TÄNK att det ska va så svårt att charma till sig en hederlig fotmassage
efter strävsamma timmar med restaurering av kulturstig!?! Nä, jag går inte barfota i skogen som vallebarnen, men ibland råkar det visst bli foppatofflor. Lite för att anamma en sommarkänsla, trots halvdannt väder...
Sten- och stigbilder: Inhuggna motiv från konstprojektet 1997 ska fyllas i med färg och särskiljas från vallristningarna. En afton sprang jag ikapp med knotten på stigen Blankhult-Tomasboda där de finns, osynliga för de flesta. Medan Sverige oframgångsrikt sprang ikapp med någon annan nation efter EM-bollen, utan skott på mål, enligt uppgift. Fyllde tillfälligt i med tavelkrita för dokumentation... När knött-jevlarna gett sig blir det permanent färg, och fler får se dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar