tisdag 26 juli 2016

Branden i Kilsbergen in över Kartlamossen och Kartlaö // FILM
Måndagen blev en hård arbetsdag för brandsläckarfolket, och flera medier rapporterar med både bilder och filmade inslag. Det var lite olika bud i början; första "brandchefen" sa att det var söder och öster om Fagerbosjön, men när Torparvännen får se flygbilderna sent måndag kväll säger han att det var mitt emellan Gäddtjärn och Fagerbosjön. Här nedan pekar han på den andra NA-flygbilden, strax under Kartlaötjärn (för den första flygbilden se förra inlägget).


Utanför stugan är höet slaget och strängat, men inte upphämtat. Ej heller är skranten slagen, eller Säkratorpet heller för den delen. Ur Bocksbosjön hämtar brandbilarna vatten, men här vid vägs ände råder lugnet så som oftast. Man får SANNERLIGEN vara glad att elden inte rört sig mot bebyggelsen!


Däremot visar den sig ha förflyttat sig från Vikers marker in på Bocksboda ägor, vilket så klart drabbar privatpersoner och markägare. Rävabergsön man pratat om från början blev en del i förödelsen. Och Mytomspunna Lappa-Pelles Kartlaö (torpruinen med dess lämningar) lär inte ha kunnat komma undan lågorna, som de drog fram. Elden slog visst upp på ett annat håll också, men kunde snabbt vattenbombas / släckas. Ett efterlängtat regn föll den kvällen, men behövdes mycket mer...Örebro Tribune har filmat och lagt upp på youtube
Och Viktor - vilken ÖVERJÄVLIG händelse, i Absolut SÄMSTA läge!!!
Att han opererat ryggen 2 dagar innan är det ingen som vet eller kunde tro... Kanske har han glömt det själv?
(De som har tid och möjlighet att ställa upp och hjälpa till med efterbevakning lär behövas framgent!)
Viktor i NA: http://na.se/nyheter/orebro/1.4103903-brandkar-och-hemvarn-deltar-i-slackningen

Foto: Filip Erlind NA film: http://na.se/nyheter/orebro/1.4103418-na-tv-valdigt-svart-att-fa-fram-vatten-
Filmat SVT Örebro: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/se-flygbilderna-fran-skogsbrandenBild från SVT:s film


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar