söndag 28 augusti 2016

Ranarim i internetskogen - Vi skippar vintern å går rakt på vår!


Fick ett tips och skulle egentligen fiska fram Ulrika Bodéns senaste skiva, där hon hängett sig åt musiken och sången kopplad till vallgång - men tji fick jag. Sökte även på youtube o där hoppade väl detta upp i vimlet och SOM jag tycker om den!!! Ulrika (till vänster i videon) hade jag äran att kväda lite med på Urkultfestivalen ett år, när vi båda deltog i den stora invigningen Eldnatt som två av fyra bärande sångare.

Jaja. Maj vare välkommen, med kamraterna i gruppen Ranarim. För mig är maj ALLTID välkommen - särskilt så här års, när mörkret kryper närmre jorden och grönskan helt fräckt börjar gulna och hösta ihop sig. Det värsta med Maj är bara att då tänker jag redan; HJÄLP, snart är sommarn över och det blir VINTER!!!!
(Hösten är helt okej, rent underbar, om den bara inte förebådade den LÅNGA kalla mörka krångliga VINTERN).

Hur som helst; 4 tuppar i NA! Som min CD ;) Och inte en enda tupp i halsen, förmodar jag. Det är briljant som den finaste konstbrodyr, musikaliskt så det sjunger om det, kan man nog säga om hennes stämma och säreget nyttjande av densamma, som ett instrument i sin ton och nyans.

"Te bärga blå", heter ju nyskivan rent av!!! Som min "Blå bergens sång", för det är ju just sånger och lockrop till samma hägring och samtidigt karga verklighet; de ibland ogästvänliga, men ack så livgivande bergen dit jag dagligen styr min kosa för att tränga in i och tolka vallgångens mångfacetterade kulturarv och lämningar, i både stämmor och sten. Vallristningar.

Ska iaf införskaffa. Kanske på något internettiskt vis jag inte lärt mej än... Och snart är det vår! ;)En till upplaga :) Låten passar väl ypperligt när man ska "släppa vall" just 1a maj...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar