söndag 9 oktober 2016

KANELBULLENS DAG och många andra i Vallristarskogen mm


I bakgrunden ser du en av de ristade flathällarna...

Mitt "lägerliv" i bergen och vallristarskogen börjar nå sin ände för denna säsong. Visst kan man dokumentera och fixa, men målning går nog redan på övertid ;-S Länge var det så milt och varmt. Sen kom oktober ikapp sig själv, och jag fick upp en muurikka med metallhink som eldstad för lite värme och trevnad. OBS endast lövved för att undvika glödsprätt och med stor vattendunk till hands. Storhällen är väl till största delen klar för i år, och flathällarna fick mina sista veckor och kylslagna dagar. Solen går ned tidigare och tidigare, och står lägre och lägre. I september bröt jag upp vid kl 20 pga mörker, nu är det slocken sol och råköld vid kl 14 däruppe.
Elden är välsignad på många vis! Mysfaktorn blir hög (när man väl släpat upp veden och släckvatten) och Mysfaktorn blev ännu högre när MY kom på besök två dagar - inprickandes kanelbullens dag. Kreationerna lades på värmning i "spisen" och gav lite extra guldkant på tillvaron i oktobers sista mellanvarma soldag. Sedan har det varit bistrare. Man rör sig ju inte så mycket när man ligger och målar, så kroppsvärmen är inte hög...Dä ä ett evigt klurande och krånglande kan ja lova, med detta antikvariska "urtidsmåleri". Överväganden på längden och tvären och djupet och sedan femton vändor till, innan man lägger den "sista handen".
På hemväg vräkte himmelen på med än mer eld över bergen samma afton...


Och i Konserthuset bjöd Sebastien Dubé med vänner (Stinnerbom Stinnerbom och Ale Möller i andra halvlek) på annan form av eld och glöd, som vi var många som avnjöt! Jaa... Dagarna snurrar på, men bloggen går lite på sparlåga. Lägger allt mitt krut på projektet, dag för dag för dag... men snart blir det vintervila! :)
Och de målade ristningarna får också vila... slumra sin vintersömn, som de gjort i 300 år, för att snart, någon gång nästa år, välkomna dem som vill se... När allt är klart, antikvariskt säkrat och iordningställts för publik.
När det är DAX får ni veta det HÄR! Hösten 2017.

2 kommentarer:

  1. <3 I kärlek såååå underbart att se vad du skapar och ger liv från föregående själar som gått där och gett avtryck ... <3 Vilka dagar med dig, förevigt i mitt kärleksminne

    SvaraRadera
  2. Vallristarbäcken ropade och lockade hela sommaren, hörde jag, och till sist hittade du fram! Så värdefullt!!! Tillvaratagna dagar är magiska dagar. Och möten. Vi ses i biomörkret snart, med goda skratt! Livslyx ;) (istället för Lyxliv)

    SvaraRadera